Zelené potraviny nejsou lék, a přece léčí

17.1.2011

Většinu „nových“ bio produktů, léčivých bylin a dalších prostředků vyrobených z přírodních surovin lidé používali už dávno. I bez různých výzkumů a vědeckých studií znali jejich léčivé účinky. My dnes používáme laboratoře, abychom potvrdili, která složka přípravku působí přesně na co, a postupně objevujeme to, co tu už kdysi dávno bylo. Takže objevujeme například zelené potraviny.

Z hlediska historie lidstva nejsou ničím novým. Jenom jsme na ně tak trochu zapomněli. Už pro národy Aztéků a Mayů měla například řasa spirulina jako povzbuzující potravina takovou hodnotu, že jim sloužila jako platidlo.

Zelené potraviny obsahují v několikanásobně účinnější formě všechny důležité nutriční látky, jakými jsou minerály, vitamíny, stopové prvky, proteiny, esenciální mastné kyseliny a enzymy. Umožňují důkladnou vnitřní očistu, která nám pomůže zprůchodnit střeva, cévy a účinně hojit záněty v těle, o kterých často ani nevíme. Dodávají energii a posilují imunitní systém. Tato zelená volba nepředstavuje asketickou cestu jen pro vyvolené. Vychází z poznatku, že největší vliv na zdraví má obsah talíře. Pravidelné užívání zelené stravy ji výrazně zhodnocuje. Jejím základem je jeden z nejdéle žijících a dokonalých organizmů na naší planetě – chlorella pyrenoidosa, sladkovodní řasa, označovaná také za královnu řas. Široké spektrum ozdravných vlastností chlorelly fascinuje vědce, zdravotníky i laickou veřejnost už od chvíle, kdy se o ní poprvé v 60. letech minulého století dozvěděli. Původně se chlorella vychvalovala pro potenciál poskytovat kvalitní zdroj bílkovin, vitamínů a minerálů.

Čím chlorella léčí…
Řasa se celou dobu své existence přizpůsobovala životním podmínkám. Díky tomuto vývoji, který trval zhruba dvě miliardy let, si chlorella vytvořila řadu obranných látek, které je schopná předat našemu tělu v té nejčistší podobě. Jedná se o sporopollein, chlorellin, CGF a rostlinné barvivo chlorofyl.

Sporopollein – je obsažen v buněčných stěnách chlorelly, které na sebe vážou toxické látky, které pak z těla odcházejí stolicí. Řasa je díky sporopolleinu výborný detoxikační prostředek.

Chlorellin – díky této látce působí řasa jako přírodní antibiotikum. Oproti chemickým lékům působí chlorellin jen proti choroboplodným organismům bez poškození trávicí mikroflóry. U infekčních onemocnění je proto velkými dávkami chlorelly možné docílit i určitého antibiotického efektu.

[hidepost=0][/hidepost]

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply